Jobbik: Mikor fizetik ki a Pápai Hús beszállítóit?

Alap front kép 218x144: 
Bevezető: 
A Jobbik szerint pökhendi és ostoba a fideszesek hozzáállása a gyár és a bajba jutott beszállítók ügyéhez.

Orbán Imréék szerint pökhendi és ostoba a fideszesek hozzáállása a gyár és a bajba jutott beszállítók ügyéhez.

Orbán Imre elmondta, az elmúlt években háromszor vitték csődbe a húsüzemet, de egyik alkalommal sincsenek meg a felelősök, a beszállítók és a sertéstartók viszont pórul jártak. A politikus szerint a helyi politikai hatalom felelőssége megkerülhetetlen, mivel "ők döntötték el, hogy a csőd után ki vezesse a gyárat". - 2014-ben a helyi médiában a következő címmel jelent meg cikk: "Pápai húsipar megmentve". Olyan jól sikerült ez, hogy megint a csőd szélén áll a gyár. Felelős ma sincs - fogalmazott a Jobbik megyei elnöke, aki a közelmúltban Unger Tamás alpolgármestert kereste meg azon kérdésével, hogy mikor fogják kifizetni a beszállítókat. - A válasza ostoba és pökhendi volt. "Kérdezzem meg az illetékest". (Az alpolgármester a húsipar felszámolójára gondolt, mivel a felszámolási eljárás során nem az önkormányzat, hanem a felszámolást végző cég gyakorolja a tulajdonosi jogokat - a szerk.)

Orbán Imre szerint a felszámolási eljárást megelőző hónapokban a gyár vezetése úgy fogadott be számlákat a beszállítóktól, hogy tudta, azokat nem fogják tudni kifizetni. - Mi ez, ha nem maffiapolitika? Mi ez, ha nem gazdasági bűncselekmény? Ismételten kérdezem a város fideszes vezetőitől: Mikor fizetik ki a gazdákat és a beszállítókat? Milyen jövőt szánnak a pápai húsiparnak? Miért vitték ismét csődbe a gyárat és ennek mikor lesznek politikai és gazdasági szintű felelősei? Ideje lenne a tiszta beszédnek - zárta gondolatait Orbán Imre.

Magyar Zontán jobbikos országgyűlési képviselő országos szinten is pökhendi kormányzati hozzáállásról beszélt a pápai hús kapcsán. Mint mondta, a napokban az Országházban felszólalt a gyár ügyében, ám Fazekas Sándor miniszter erre nem válaszolt, ezért írásba tette fel kérdését a jobbikos politikus. - Szeretnénk egyrészt elszámoltatást, választ kapni arra, hogy a gyárba öntött sok milliárd forint miért folyt el, és ennek miért nincs felelőse, valamint a mostani helyzet kapcsán is válaszokat várunk - fogalmazott a képviselő hozzátéve, számos Pápa környéki sertéstartó kereste meg pártját azzal, hogy nem kapnak érdemi választ döntéshozóktól a tartozások kifizetését illetően.

Magyar Zontán azt gyanítja - annak fényében, hogy nem a pápai húsüzem az egyetlen, amely csődbe, vagy csőd szélére jutott - hogy egy hazai nagyvállalkozó érdekében zajlanak az események. A Jobbikos javaslat szerint a környékbeli sertéstartók kezébe kellene átadni a húsgyár tulajdonjogát, állami szerepvállalással. Magyar Zoltán elmondta, nyugati példák szerint ez az egyetlen olyan konstrukció, mellyel egy kisebb üzem fel tudja venni a versenyt a multikkal.

infopapa.hu

 

© 2010 - 2018 Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt