Gyöngyösi Márton és dr. Varga-Damm Andrea a bérunióról Veszprémben

Cikk front kép 330x165:

2017. május 5-én Veszprémben járt Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki dr. Varga-Damm Andreával, a párt országgyűlési képviselőjelöltjével megtartott lakossági fórumán mutatta be a párt által kezdeményezett Bérunió európai polgári kezdeményezést.
Gyöngyösi Márton elmondta, hogy itt az idő, hogy az Európai Unióban az árak kiegyenlítődését a munkabérek kiegyenlítése kövesse, hiszen csak így állíthatjuk meg a magyar emberek tömeges elvándorlását és a magyar városok és falvak elnéptelenedését.
A nyolc közép-európai ország képviselői által életre hívott kezdeményezés célja, hogy az „Egyenlő munkáért egyenlő bért!” elve az Európai Unió alapokmányaiba is bekerülhessen. Ezért a Jobbik és partnerei az Európai Bizottsághoz fordulnak, majd a kezdeményezés elbírálását követően egy év alatt egy millió ember aláírását fogják összegyűjteni.
Dr. Varga-Damm Andrea rámutatott, hogy a bérunió megvalósulása Veszprém ügye is, hiszen a térségünkre is jellemző a nyugati munkavállalás, a kivándorolt polgárokat európai színvonalú bérekkel itthon tarthattuk volna.

Galambos István
Veszprém megyei sajtófőnök