Csak a szöveg megy az egészségügyről?!

Cikk front kép 330x165:
Hiába kértük a Fidesz nem adott pénzt a veszprémi kórháznak

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórház érdekében fogalmazott meg költségvetési módosító javaslatot Varga-Damm Andrea, a térség jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje, azonban azt a fideszes többség egyszerűen lesöpörte az asztalról.

A politikus közleményében arról ír, hogy a Kepli Lajos (Jobbik) országgyűlési képviselőn keresztül az országgyűlés elé terjesztett költségvetési módosító-javaslata azoknak az eszközöknek beszerzését érintette volna, melyeket már korábban sem adott meg a kormányzat a veszprémi intézménynek. Varga-Damm Andrea 280 millió forint értékű fejlesztést próbált elérni a központi költségvetésből a Csolnoky Ferenc kórház számára, azonban "a fideszes többség, ami arról regél nap mint nap, hogy számára fontos az emberek egészsége, ezúttal is lesöpörte a javaslatokat" - fogalmazott a Jobbik veszprémi politikusa.

Varga-Damm Andrea szerint ebből is látszik, hogy a Fidesz-kormányt jól láthatóan nem érdekli a magyar emberek egészsége, hiszen a rendszerből hiányzó pénzeket jövőre sem az egészségügyre fordítják, sokkal inkább a látványberuházásokra és a propagandára. Hozzátéve, hogy csak 2014-ben az összes halálozás mintegy 26 százaléka (körülbelül 32000 ember) lett volna elkerülhető, ha normális a hazai egészségügy finanszírozása.

Mindeközben a Fidesz vezető politikusai példás, világszintű ellátást vizionálnak, azt érzékeltetve, hogy amit az emberek látnak és átélnek, nem valóság. "Aki a jelen helyzetben erre képes, az vagy ostoba, vagy a végletekig gonosz" - szögezi le a jobbikos képviselőjelölt.

A közleményben szerepel, hogy amennyiben a Jobbik 2018-ban kormányzati felhatalmazást kap, megteremti az egészségügy megfelelő finanszírozásának rendszerét, a modern, 21. századi ellátórendszert, részben az ellopott pénzek visszaszerzésével, részben pedig azzal, hogy a költségvetésből az állami feladatokat látja el és nem a vezetők hóbortjainak kielégítésére költ.

alfahir.hu